Yksi kissoista on häiriköinyt jo vuodesta toiseen mm molisemalla kovaan ääneen, etenkin öisin, siispä en ole niin pirteäkään aamuisin kun uneni on pätkittäistä lähes koko yön. Jokin aika sitten kissan alkoi ottaa spurttia jonka yhteydessä se nuolee kiivaasti kylkeään ja "nytkittää" sitä. Olenkin viemässä sen kilpirauhastesteihin ensi kuussa. Ikää tällä kissalla on 10 vuotta, kuten toisellakin kissalla. Nuorimmainen kissa on 5 vuotias. Kaikki ovat olleet minulla pennusta lähtien.
Kissa on käytetty joskus terveystarkastuksessa molinansa vuoksi muttei silloin mitään löytynyt. Kilpirauhastesti tulee maksamaan 150 euroa mutta pakko ottaa selvää mistä tuo johtuu, kun tuntuu että häiriköinti on vaan pahentunut. Siitä ei ole mitään hyötyä jos yritän olla huomioimatta sen häiriköintiä, sillä se jaksaa jatkaa sitä vaikka kuinka kauan kunnes menen väliin. Viimekin yönä jaksoi yhteen putkeen molista noin puoli tuntia (samalla kapsuttaen seinää ja kelloa seinällä) kunnes sain tarpeekseni ja nostin kissan lattialle. Eipä siitä kauaa hyötyä ollut. Ja aamusellakin se molisee niin kauan että minä nousen ylös ja sitten se alkaa itse nukkumaan.
On kokeiltu joskus erästä haihdutinta ja ilman reseptiä saatavia lääkkeitä joiden pitäisi rauhoittaa (eläinlääkäri suositteli) muttei niistä apua ollut. Pelkäänkin että milloin naapurit saavat tarpeekseen sillä molina on kovaa. Nytkin tuossa sikeitä vetelee.  Jatkuva molina voi olla myöskin merkki dementiasta, mutta netin mukaan se alkaa yleensä vasta 12 vuoden iässä.




     Synttäritkin oli minulla tässä jokin aika sitten. Ensin kävi vanhemmat kakkukahvilla ja seuraavana iltana siitä pidin pienimuotoiset (juopottelu) synttärit, kivaa oli. Vuoden päästä sitten täytän kolmekymmentä, mutten sitä etukäteen tahdo ajatella.